Atypische financiële adviseur

Strategica doet veel meer dan louter vermogensbegeleiding. De financiële planner met uitvalsbasis in Aalter huldigt een globale aanpak over de vier domeinen van financiële planning heen: inkomen, pensioen, nalatenschap en vermogen. Dankzij zijn neutrale marktpositionering, knowhow en persoonlijke aanpak ontzorgt Strategica de klanten en helpt hen hun dromen te realiseren.

De wetgeving verandert continu. Zo ondergingen de laatste jaren zowel het erfrecht, huwelijksvermogensrecht als vennootschapsrecht enkele ingrijpende wijzigingen. Al die aanpassingen kunnen een belangrijke impact op de financiële planning van de mensen
hebben. Ze doen er daarom goed aan om al hun bestaande oplossingen te actualiseren. Gezien de complexiteit van de wetgeving is dat steeds meer voer voor specialisten.

Voor zelfstandigen, loontrekkenden en gepensioneerden

Drie jaar geleden sloegen 24 professionals de handen in elkaar om samen Strategica te vormen. Sindsdien biedt het bureau strategisch financieel advies aan. Met succes, want anno 2019 telt het al 35 medewerkers. Ondanks het vrij jonge team kan Strategica meer dan 300 jaar
professionele ervaring ten dienste van de klant stellen en dat in alle belangrijke specialisaties zoals successie, fiscaliteit en pensioenopvolging.

De klantenportefeuille groeit razendsnel aan. Ondernemers en zelfstandigen vormen daarvan een belangrijk deel, maar Strategica is er ook voor loontrekkenden en gepensioneerden. “Vermogensbankiers hanteren vaak een financiële minimumdrempel om klanten te aanvaarden. Wij doen bewust niet mee aan dat hokjesdenken. We kijken vooral naar het potentieel op lange termijn”, benadrukt Tibald Rasschaert, die samen met Koen Dullaers en Guy Brackenier aan de wieg van Strategica stond.

De keuze om zich in Aalter te vestigen, was zeker niet toevallig. “Onze focus ligt momenteel op Oost- en WestVlaanderen en we zitten hier pal op de provinciegrens. Bovendien is de E40 maar een boogscheut van hier, waardoor we vlot bereikbaar zijn”, aldus Tibald Rasschaert.

 

Globale aanpak

Het team van Strategica huldigt een eigen aanpak. “Het begint al bij het kennismakingsgesprek bij de klanten thuis waarvoor we graag enkele uurtjes voorzien”, vertelt Koen Dullaers. “Op basis daarvan doen we een complete analyse van alle aspecten van het vermogen: inkomen, familiaal vermogen, pensioen en nalatenschap. Heel belangrijk is dat we ook uitgebreid luisteren naar de persoonlijke doelstellingen. De ene wil graag rentenieren vanaf zijn 55e, anderen verkiezen dan weer om hun levensstandaard te behouden na hun pensioen of om hun kinderen een financieel duwtje in de rug te geven wanneer ze een eigen woning kopen, … Al die keuzes hebben belangrijke implicaties op financieel en fiscaal vlak en daar moet je bij de planning rekening mee houden.”

Strategica doet overigens veel meer dan alleen de planning opmaken. “In onderling overleg met de klant voeren we ze ook uit en we blijven de situatie continu opvolgen. We streven ernaar om onze klant levenslang te begeleiden. Hij kan daarvoor rekenen op de steun van een vaste contactpersoon die regelmatig contact opneemt. Ons advies is namelijk altijd maatwerk”, zegt Guy Brackenier.

Het bureau gaat er prat op alle knowhow in eigen huis te hebben. Dat sluit een nauwe samenwerking met de vaste boekhouder of notaris van de klant zeker niet. Om hun kennis up-to-date te houden, volgen de experts continu opleidingen. Enkele keren per maand zitten alle collega's bij Strategica samen om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen.

Spaarboek: een bestseller?

Momenteel staat er een recordbedrag van 279 miljard euro op Belgische spaarboekjes. Het huidige rendement daarop weegt absoluut niet op tegen de inflatie, waardoor de mensen alleen maar armer worden. “De bewustwording is nog maar net begonnen. Het is jammer dat zoveel mensen kansen laten liggen, want er zijn wel degelijk oplossingen. Als neutrale partij hebben we toegang tot een ruime waaier aan interessante alternatieven en dat altijd in functie van de doelstellingen van de klant”, reageert Koen Dullaers. “De uitdaging luidt dus: hoe maak je van een spaarboek een bestseller?”

Ontdek hier het Strategica team!

 

Strategica - Atypische financiële adviseur
"We hebben Strategica gevonden. Zij hebben ons glashelder de do's en dont's uitgelegd."
De Paepe – Landegem

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief


 

Hiermee aanvaard ik de Privacyverklaring van Strategica NV
Uw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief.