Tijd brengt … actie!

Tijd brengt … actie!

Het wettelijk kader bepaalt wie recht heeft op uw centen indien u gisteren was overleden. Uw bewegingsruimte is nu vrij beperkt. Het uitgangspunt van onze regering is om vanaf 2019 meer vrijheid te creëren: we zullen vanaf dan – in sommige gevallen en mits het naleven van een reeks voorwaarden – een zogenaamde erfovereenkomst kunnen afsluiten. Op deze wijze wordt er meer flexibiliteit gecreëerd voor de erflater. Het vergroot tegelijk wel het denkwerk, hoe neem ik de juiste keuzes?

Stel uw erfenisvragen aan onze adviseurs

Ondanks de vernieuwing naar een ‘vrijer’ erfrecht op maat van de hedendaagse samenleving mogen we niet vergeten dat de tarieven van de erfbelastingen tot op heden ongewijzigd blijven. In het artikel “Wat kost erven en schenken?” gepubliceerd in De Tijd op 22 maart 2017 vernemen we dat de Vlaamse belastingplichtige jaarlijks ongeveer 1,35 miljard euro bijdraagt aan de staatskas uit erfbelasting.

De adviseurs van Strategica stellen in de praktijk vast dat er nood is aan maatwerk. Dit komt heel eenvoudig omdat uw vermogen, uw erfgenamen, net zoals uw wensen en doelstellingen telkens verschillen. Tijd brengt… actie! Stel niet uit wat u vandaag reeds zou kunnen regelen.
Tijdens een vrijblijvende afspraak leren we elkaar beter kennen en gaan we na welke persoonlijke successiestrategie het beste bij u past.

Tijd brengt … actie!
"Persoonlijk vond ik het belangrijk om een goede match te hebben met mijn adviseur en me goed te voelen"
De Bock – Lokeren

Schrijf u snel in voor onze nieuwsbrief